Spring naar inhoud

Werkwijze

Ik geloof in maatwerk. Daarom gebruik ik in therapie meerdere manieren om je verder te helpen. Soms het een, soms het ander, maar meestal een combinatie. 

Mindfulness is een oefenprogramma waarmee je kunt zorgen voor 'rust in je hoofd'. Die rust, die ik je laat ontdekken met oefeningen die gemakkelijk te leren zijn, kan grote veranderingen met zich meebrengen. Mindfulness is geen therapie, het is een manier van leven en je zult ontdekken dat je bewuster en vol aandacht met alles wat het leven brengt kunt leren omgaan. 

Coaching is geschikt voor iedereen die zich geblokkeerd voelt, de twijfel niet de baas wordt. Meestal komt dat naar voren als er iets in de omgeving verandert, met name op het werk en thuis. Moet je die nieuwe baan wel aannemen, heb je  een conflict op de werkvloer of wil je gewoon weten welke verborgen talenten je hebt? Dan is coaching de aangewezen vorm om jou hierbij te helpen. 

Counseling is geschikt wanneer je merkt dat er aanwijsbare blokkades zijn die je tegenhouden om stappen te nemen. Wat belemmert jou om stappen te zetten in je carrière of stappen te zetten richting andere personen in je leven. Ik help je andere wegen te vinden en te kijken naar wat voor jou belangrijk is. 

Hypnotherapie gaat nog een stapje verder en richt zich volledig op jouw binnenwereld. Je gaat op zoek naar innerlijke blokkades zodat je die kunt aanpakken en oplossen. De gedachte achter hypnotherapie is eigenlijk heel simpel: uit onderzoek blijkt dat we 90% van onze tijd op onze 'automatische piloot' leven. We doen wat we altijd doen, het gaat vanzelf. Precies daar, in dat onderbewuste 'automatische' werkt hypnotherapie. Geen magie, gewoon een bewezen techniek om jezelf te veranderen.

Het gebruik van trance vormt dan ook de spil van deze therapie.
In trance behoud je altijd volledig de controle over jezelf. Je leert tijdens de trance op een andere manier naar jezelf te luisteren. Onbewuste gevoelens en overtuigingen komen in beeld waardoor nieuwe inzichten ontstaan die je problemen helpen oplossen of bijdragen aan het verwezenlijken van je doelen.
De therapie begint met een uitgebreid intakegesprek waarbij alle belangrijke informatie aan de orde komt. Naar aanleiding van je hulpvraag formuleren we samen een doel en maken we een behandelplan.
Om je doelen te bereiken is je eigen motivatie erg belangrijk.

Hypnotherapie is geen vervanging van reguliere medische hulpverlening. Wel kan het een goede aanvulling daarop zijn.